Tedavisi Olmayan Psikolojik Hastalıklar
Tedavisi Olmayan Psikolojik Hastalıklar
Kişinin düşüncülerini, benimsediği anlayış ve görüşlerini davranışlarına yansıtmaktadır. İletişimlerde ve duygularda oluşmakta olan sorunlara psikolojik problem adı verilmektedir. Kişi de panik atak, fobiler, depresyonlar gibi durumlar fazlalaşmaya başlar. İnsanların psikolojik sağlıklarına gelmiş olmakta olan sorunlar, başka insanlar ile arasını bozuyor ise, sosyal yaşamlarını ve çevrelerini etkiliyor ise psikolojik bir hastalık olmaktadır. Bu psikolojik rahatsızlıklar zamanla fiziksel rahatsızlıklara dönüş yapabilmektedir. Bu rahatsızlıklar; yemek yeme bozukluğu, uyku düzeninin bozulması, baş ağrısı gibi rahatsızlıklardır. Psikolojik hastalıkların genel nedenleri yaşanılan travmalar ve çevre faktörü olarak bilinmektedir. Bazı psikolojik hastalıklar isse kalıtsal olabilmektedir. Psikolojik hastalıklara tedavisi genel olarak antidepresan ilaçları ve psikoterapidir. Psikoterapi, kişinin beynindeki düşünceleri dengeleyerek rahatlamasını sağlayan bir terapi yöntemidir. Dünya üzerin de çok sayı da psikolojik hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklara çeşitli tedaviler uygulanmaktadır. Fakat tedavisi olmayan psikolojik hastalıklar da bulunmaktadır. Bu hastalıklardan bazıları şunlardır:
- Todd Sendromu: Uykudan yeni uyanma esnasın da eşyaları normal boyutundan daha büyük ya da daha küçük görmektir. Eşyalar hareket etmese bile kişi eşyaları hareket ediyor gibi görmektedir. Halüsinasyon değildir. Beynin kişi üzerin de oynadığı oyunlardır. Bu hastalığının tedavisi henüz bulunamamıştır.
- Yabancı El Sendromu: Kişi elini kendi isteği dışında oynatma hastalığıdır. Beynin verdiği komutlar ile kişi elini kendi bilincin de olmadan hareket ettirmektedir. Bu durum bir psikolojik hastalıktır. Bu hastalığın da henüz tedavisi bulunmamıştır.
- Öküz Sendromu: Kişi kendini öküz sanmaktadır. Öküzlerin beslenme biçimi gibi beslenmektedir. Psikolojik bir rahatsızlık olan bu durumun da tedavisi bulunmamaktadır.
- Cotard Sendromu: Bu psikolojik hastalığa sahip olan kişiler kendilerinin ölü olduklarını sanmaktadırlar. Kendilerini hayalet sanmakta ve iç organlarının çürüdüğüne de inanmaktadırlar. Bu psikolojik hastalığın da tedavisi bulunmamaktadır.
- Diyojen Sendromu: Kişi sahip olduğu her şeyi saklama gereksinimi duymaktadır. Bu hastalığa sahip olan kişiler genel olarak yalnız yaşamak isterler ve hayatların da kimseyi kabul etmezler. Bu hastalığın henüz bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.
En Tehlikeli Psikolojik Hastalıklar
Dünya üzerin de çok sayı da psikolojik hastalık bulunmaktadır. Psikolojik hastalıklar kişinin duygu ve düşüncelerini kapsayarak kişinin hareketlerini ona göre davranmasını sağlamaktadır. Ayrıca psikolojik hastalıklar ilerledikleri zamanlar da fiziksel olarak da zarar verebilmektedirler. Bazı psikolojik hastalıklar tehlikeli olabilmektedirler. En tehlikeli psikolojik hastalıklar şunlardır:
- Fregoli Sendromu: Kişi kendi yüzünü herkesin yüzün de görmektedir. Çevresin de bulunmakta olan herkesi kendisinin kopyası sanmaktadır. Bu durum çok kötü bir durumdur ve ayrıca bu hastalığın tedavisi de bulunmamaktadır.
- Paraferni: Bu hastalığa sahip olan kişiler halüsinasyonları gerçek anılar yaşıyormuş gibi hissederler. Bu anılara eşlik ettiklerini sanarlar. Ayrıca bu hastalığa sahip kişiler kendilerini ölümsüz sanmaktadırlar.
- Çoklu Kişilik Bozukluğu: Bu kişinin birçok kişiliğe sahip olması durumudur. Bir kişi aynı anda mutlu iken, aynı anda sinirli de olabilmektedir. Bu beynin kişilere oynadığı oyunlardan biridir.
Genetik Psikolojik Hastalıklar
Psikolojik hastalıklar kişilerin duygu ve düşüncelerini kontrol ederek hareketlerini ona göre davranmasını sağlamaktadır. Bu psikolojik hastalıkların tam olarak neden oldukları bilinmemektedir. Fakat bazı psikolojik hastalıkların genetik oldukları bilinmektedir. Bazı genetik psikolojik hastalıklar şunlardır:
- Şizofrenlik
- Anksiyete
- Duygu durum bozuklukları
Psikolojik Hastalıklar Nasıl Geçer?
Psikolojik hastalıklar mutlaka tedavi olunması gereken durumlardır. Birçok kişi psikolojik hastalıklar nasıl geçer sorusunun cevabını merak etmek de ve araştırmaktadır. Psikolojik hastalıklara genel olarak psikoterapi uygulanmaktadır. Psikoterapi, antidepresanlar ile de desteklenebilmektedir.