Tedavi Edilmeyen Depresyon Nelere Sebep Olur?

Duygu durumu bozukluğuna depresyon adı verilmektedir. Duygu değişimleri yaşayarak üzüntü halinde de olunmaktadır. Depresyon önemsenmeyecek basit bir durum değildir. Mutlaka tedavi olunması gerekmektedir. Depresyon genel olarak genç yaşlarda yaygın görülmektedir. Tabi ki her yaşta olabilir ama genel olarak genç kitleyi kapsamaktadır. Kadınlar da ise erkeklere göre daha çok görülmektedir. Çünkü kadınlar depresif olmaya daha çok yatkındırlar. Depresyonun neden olduğu tam olarak belirlenememiştir. Ama depresyonun kalıtsal olduğu da düşünülmektedir. Ayrıca hormon seviyeleri de depresyonu etkileyebilmektedir. Yani kadınların regl dönemleri depresyonun tetikleyicisi olabilmektedir. Depresyonun mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü depresyon fiziksel hastalıklara dönüşebilmektedir. Ayrıca kişiyi ölüme bile götürebilmektedir. Depresyonu önleyebilmek için kişinin stres ve öfke kontrollerini yapabilmesi gerekmektedir. Stres depresyonun en büyük nedenlerinden biridir. Depresyon döneminin bazı belirtileri de bulunmaktadır. Bu belirtilerden bazıları; sürekli ağlama krizine girmek, uyku düzenin bozulması, anlık duygu değişimleri, yapılan işler de yavaşlama, hobilerden uzaklaşma, öfke krizleri, intihar girişimlerin de bulunma gibi belirtileri olabilmektedir. Ayrıca birçok kişi tedavi edilmeyen depresyon nelere sebep olur sorusunun cevabını merak etmekte ve araştırmaktadır. Depresyon durumunun mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü tedavi edilmeyen depresyon durumu ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sorunlardan bazıları şunlardır:

  1. Yeme düzeni bozulur. Kişi ya daha fazla yemek yemeye başlar obezite sorunu oluşur ya da daha az yemek yiyerek sağlığını tehlikeye atar.
  2. Alkol veya başka maddelerinin kullanımını fazlalaştırır. Bu durum da kalp krizi, felç gibi durumlara dönüşebilir.
  3. Fazla stres yapıldığı için kalp hastası, tansiyon, şeker gibi hastalıkların başlangıcı olabilir.

Depresyon İyileşmezse Ne Olur?

Depresyon durumu sürekli duygu değişimi ve üzüntü duyma durumudur. Bu durum kişilerin günlük hayatlarını, çevrelerini, ilişkilerini, kişiyle alakalı her şeyi etkilemektedir. Bu yüzden depresyon dönemine giren kişiler genel olarak yalnız kalmak istemektedirler. Bu durum da ise kişi ilgisiz kalmakta ve intihara yönelmektedir. Depresyonu bazı belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler; fazla uyumak, her şeye karşı isteksiz olma, sürekli üzgün olma ve ağlama durumun da olma, sürekli devam eden moral bozukluğu, stresli ve huzursuz olma gibi belirtilerdir. Peki depresyon iyileşmezse ne olur? Depresyon basit bir durum olarak görülmemeli mutlaka tedavi olunmalıdır. Depresyon önemsenmeyip tedavi olunmaz ise ağır depresyon aşamasına geçilir. Ağır depresyon aşaması ise anksiyete, bipolar bozukluk gibi hastalıklara dönüşebilmektedir. Bu hastalıkların sonucu ölüm bile olabilmektedir.

Ağır Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon döneminin bazı aşamaları bulunmaktadır. Bu aşamalar; hafif depresyon, orta depresyon ve ağır depresyon dönemleridir. Bu dönemlerin en zoru ve en tehlikeli olanı ağır depresyon dönemidir. Bu dönem de olan kişilerin mutlaka tedavi olmaları gerekmektedir. Ağır depresyonun bazı belirtileri bulunmaktadır. Peki ağır depresyon belirtileri nelerdir? Bazı ağır depresyon belirtileri şunlardır:

  1. Ağır depresyon dönemin de olan kişi kendini sürekli değersiz ve ilgisiz hissetmektedir.
  2. Hiçbir şeye odaklanamaz ve dikkat dağınıklığı oluşur.
  3. Yapılan her iş ve hareket ilgisiz ve isteksiz yapılır.
  4. Hayat sürekli negatif bakılır hiçbir şekil de olumlu düşünemezler.
  5. Uyku düzenleri alt üst olacak şekil de bozulur.

Depresyon İyileşme Süreci

Depresyon ani duygu değişimleri yaşanmakta olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın mutlaka ir tedavisi bulunmaktadır. Bu tedavi psikoterapi ve ilaçlardır. Depresyon iyileşme süreci 6 hafta gibi bir süre sürebilmektedir. Bu tedavi kesin bir çözümdür. Ama depresyon sorunu tekrarlanabilmektedir. Tekrarlanır ise tekrar tedavi olunmalıdır.