Sürekli Uyuma İsteği

Uyku sağlığımız için büyük önem teşkil etmektedir. Sağlıklı bir beden ve bağışıklık sisteminin güçlü kalması için de verimli bir şekilde uyumaya özen göstermemiz gerekiyor. Sürekli uyuma isteği her insanda olmasa da, pek çok insanda görülen bir problemdir. Uykusuz kalınan günlerde yorgunluk ve dikkatsizlik büyük oranda görülür. Günün en verim dolu saatlerinde uyumanın, vücut hormonlarına çok fazla fayda sağladığı da yine bilinen gerçekler arasındadır. Geç saatlerde uyuyup, geç saatlerde uyanmak da ne yazık ki pek çok hastalığa kapı aralamaktadır. Günlük uyku limitiniz nedir, uyku ile vedalaşırken çok zorluk çekiyor musunuz, bu soruların yanıtını biliyor olmanız oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Gün içerisinde sürekli bir uyku halindeyseniz, ciddiye almanız gereken bazı konular olabilir. Çünkü sürekli uyuma isteğinizin olması, psikolojik rahatsızlık ile açıklanabilir. Tıpta uykucu hastalığı olarak bilinen hastalığa “narkolepsi” ismi verilmektedir. Uyuma isteği ile beraber halsizlik hissi uzun bir zaman devam ediyor ise eğer, bu bireylerde “narkolepsi” hastalığı teşhisi konulmaktadır. Eğer siz de sürekli uyuma isteği ile karşı karşıyaysanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Sürekli Uyku Hali Hangi Vitamin Eksikliği?

Bireyler çok fazla uyudukları vakit, güne baş ağrısı ile uyanabilirler. Sürekli uyku halinin olması, baş ağrısı doğurmakta ve baş ağrısı da genel olarak kansızlık problemi olanlarda görülür. Sürekli uyku hali hangi vitamin eksikliği sorusunun cevabını gelin hep birlikte inceleyelim. Demir eksikliği de biliyorsunuz ki, kansızlığın en başlıca sebeplerindendir. Ülkemizde çok sık şekilde görülen demir eksikliği, ne yazık ki pek çok hastalığın da habercisi olmaktadır. Beslenme ile beraber ilaç takviyesi D vitamini eksikliğini ortadan kaldırabilir. Sakin ve enerji harcanmadan geçen günlerde meydana çıkan uyku isteği hali, kalsiyum eksikliğinden doğuyor olabilir. Kan oranında bulunan kalsiyum eksikliği, bireyi sürekli olarak uykuya davet ediyor olabilir. Kalsiyum ve demir ağırlıklı besinlerin tüketilmediği vakit kişi sürekli uyku hali yaşayabilir.

Sürekli Uyku Hali ve Halsizlik Neyin Belirtisidir?

Çeşitli bazı hastalıklara yol açan sürekli uyku hali ve halsizlik belirtileri nelerdir gelin hep birlikte inceleyelim.

  • Fazla Kilolar: Her yaşta görülmesi beklenen sürekli uyku hali, sersemlik gibi birçok etkiyi de beraberinde getirir. Uyuyan bireylerin metabolizması ne yazık ki yavaşlar. Yavaşlayan metabolizma ile beraber, kan akışı da yavaşlar. Halsizlik ile beraber sürekli uyku halinin ortaya çıkması çok fazla yemek yemeniz ile de oluşabilir. Fazla kilolarınızın bedeninizi etkilediğini bilerek, daha fazla geç kalmadan fazla kilolarınızdan kurtulmanın yollarını arayın!
  • Hareketsizlik: Hareketlerden kaçınan insanlar ne yazık ki bedenen tembelliğe alışır ve bu durum da kişiyi sürekli bir uyku hali ile beraber halsizliğe sürükler. Metabolizmanın durması ile beraber, hareketsiz bir biçimde kalan bünye hareketsizlikten enerjisini kaybeder ve sürekli bir uyku hali oluşur. Hazır gıdaların da tüketilmesi ile beraber kişi daha çok uykuya sarılır. Uyandığında kişi yorgun ve bitkin olur.
  • Depresyon: sürekli uyu haliyle birlikte unutkanlık da depresyon belirtileri olarak ortaya çıkmaktadır. Zor ve stresli zamanlardan geçen birey, uykuyu bir kaçış yolu olarak görür. Yapılan bazı psikolojik araştırmalar neticesinde çok fazla uyuyan kişinin, toplumdan kaçış yolu olarak uykuyu tercih ettiği tespit edilmiştir.
  • Hamilelik: Gebelik ile beraber ortaya çıkan hormonal değişiklikler de sürekli uyku hali ve halsizliği doğurmaktadır. Vücuttan salınan progesteron hormonu, sakinleştirici bir etki yaratır. Hamilelik döneminde salgılanan bu hormon da yine sürekli uyku hali yaratır.