Psikolojik Nefes Darlığı ve Çarpıntı

Psikolojik nefes darlığı ve çarpıntı ile ilgili pek çoğumuz çeşitli problemler yaşıyoruz. Çarpıntı ve psikolojik nefes darlığı belirtileri çoğu zaman kalbin durması, boğulma, kalp krizi ya da başka ciddi hastalıklar gibi endişelere neden vermektedir. Rahat bir şekilde nefes alamamakla birlikte, derin nefes alamamak, nedensiz çarpıntı ve nefes açlığı durumlarının oluşturduğu endişe uzunca bir zaman diliminde, birkaç doktor, değerlendirme ve tetikler ile beraber oldukça yorucu bir süreç doğurabilir. Bununla beraber yapılan fiziksel muayenelerde herhangi bir problem çıkmaması ve rahatsızlıklarım geçmemesi de bireyi sağlıklı olduğuna ikna etmede güçlük çıkarıyor. Birey sonuçları temiz bile çıkmaya başka hastanelerde, farklı doktorlara görünmeyi de ihmal etmiyor.

Derin Nefes Alamama Nasıl Psikolojik Olabilir?

Duygularımızın bedenimizde etkiler yarattığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Yaratılan bu etkiler duygularımızın yoğunluğu ile bağlantılı olarak, artıp azalabilir. Korku dolu anlarımızda kalbimizin güm güm atmaya başlaması ve sürecin uzaması ile beraber durumun çarpıntı ile beraber ateş basmasına ve nefes almakta zorlanmaya kadar uzaması şeklinde örneklendirmek mümkün. Nefes darlığı ve çarpıntılarımıza karşı hassas davranmaya başladığımız taktirde, sürekli olarak nefes alışverişimizi ve nabzımızı kontrol ederiz. Sağladığımız her kontrolde daha da tedirginleşiriz ve uzayan bu süreç çaresizlik ile sonuçlanır. Tüm bunların sonucunda kendimizi nefes açlığı, nefes almakta güçlük çekmek, nefes darlığı ve çarpıntı belirtileri ile içli dışlı buluruz. Derin nefes alamama nasıl psikolojik olabilir sorusunun yanıtını da bu şekilde vermiş olalım.

Psikolojik Nefes Darlığı ve Çarpıntıya Ne İyi Gelir?

Bireyin hayatında yaşadığı duyguların yoğunluğu başta olmak üzere stres, üzüntü ve daha birçok duygudan ötürü ortaya çıkan psikolojik rahatsızlığın tedavisi mümkündür. Göğüste meydana gelen ağrı, ani ölüm korkusu, terleme ve panik bozukluk gibi belirtiler ile beraber oraya çıkan psikolojik nefes darlığı ve çarpıntıya ne iyi gelir sorusunun cevabını hep birlikte inceleyelim. Uzman terapist yardımı ile bu rahatsızlıktan kurtulabilmeniz mümkündür. Aniden gelişen bu rahatsızlık esnasında paniğe kapılmadan, sakince bir yere oturup derin bir şekilde nefes almanız sizi sakinleştirir ve soğuk şeyler içmesinde rahatlamanıza yardımcı olur. Psikolojik sebeplerden ötürü ortaya çıkan nefes darlığı ve çarpıntı kısa bir süre içerisinde düzelecektir.

Psikolojik Nefes Darlığı ve Çarpıntı Nasıl Geçer?

Nefes darlığı ve çarpıntı nasıl geçer sorusunun yanıtı da büyük önem taşır. Bu problem ile savaşan bireylerin korku ve endişelerini bir kenara bırakarak sakinleşmesini istiyoruz. Nefes darlığı ve çarpıntı anksiyete semptomları olduğundan, bu rahatsızlığa bir bütün olarak bakmak ve ardından müdahale etmek gerekmektedir. Nefes darlığı ve çarpıntınız belirli aralıklar ile sürekli boy gösteriyorsa, mutlaka bir ruh sağlığı uzmanından destek almanızda fayda vardır. Psikoterapi tedavisi de oldukça fayda sağlayacaktır.

Psikolojik Nefes Darlığı Nasıl Geçer?

Psikolojik nefes darlığı nasıl geçer kısaca anlatalım. Genelde panik atak ve anksiyete bozukluğundan kaynaklı olarak ortaya çıkan bu hastalığı ortadan kaldırabilmenin yolları vardır. Fiziksel olarak herhangi bir rahatsızlığı olmayan fakat derin bir nefes almanızı engelleyen bu durum, bol su içmek ve temiz havada sakin kalmaya çalışmak ile geçer. Hızlı ve kısa şekilde nefes almalar baygınlık yaratabilir. Bu nedenle sakin kalmaya çalışmanız büyük önem taşır. Geçirdiğiniz rahatsızlığın kısa sürede ortadan kalkması için sakin kalmanız en önemli durumdur. Durum uzun süre geçmiyor ve sürekli tekrarlanıyorsa mutlaka uzman bir doktora görüşmenizde fayda var. Sizlere sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruz!