Psikolojik Hastaların Tanısı


Psikolojik hastaların tanısı
koyulurken hekimler birçok unsurdan yararlanmaktadırlar. Psikolojik hastalara doğru tanı koymak, fiziksel hastalara tanı koymaktan daha güçtür. Psikolojik hastaların tanısı koyulurken farklı bir yöntem kullanılır. Hastaların şikâyetleri doğrultusunda hareket ederek doğru teşhis için çaba gösterilir. Bu tip hastalıkların tedavisinde tanılar şikâyetlere dayanmaktadır. Her hastanın içinde bulunduğu durum aynı değildir. Bu hastalığın tanısı koyulurken işin içinde şüphe bile varsa başka bir doktora gözükmelisiniz. Psikolojik rahatsızlıklar için satılan ilaçlar oldukça ağırdır. Sizi ölüme bile sürükleyebilir bu sebeple son derece dikkatli olmanız gerekmektedir.

Psikolojik Hastalıkları Olan Birey İçin Tanı Konurken Nasıl Bir Yol İzlenir?


Psikolojik hastalıkların tanısı
için çok fazla dikkat edilmeli, şüpheli durumlarda gerekirse 3-4 defa testler yapılmalıdır. Bu hastalıklar basit hastalıklar gibi görünse de birey için koyulan teşhisin doğru olması gerekir. Doğru olmadığı takdirde çok farklı kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu hastaların tedavisinde kullanılan ilaçlar oldukça büyük yan etkiler barındırmaktadır. Bu ilaçlar yaşamınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple doktorunuzu iyi seçmenizi öneririz. Bu hastalıkların tanısı koyulurken birkaç önerimiz var. Bunların en başında görüşme sırasında hastalığınızı ve şikâyetinizi doğru anlatmanız gerekmektedir. Doktora hastalığınız ve hissettikleriniz konusunda don derece dürüst olmalısınız. Bu tarz hastalıklar için son derece dikkat edilmelidir. Doktorun size sorduğu soruları son derece doğru cevaplar vererek cevaplamanız gerekmektedir. Bu sizin doktor ile aranızdaki olan o güveni tamamlar. Bu hastalıklar için birey dış etkenler yüzünden zorlanmamalıdır. Son derece sakin bir şekilde üstesinden gelinebilir.

Psikolojik Hastalıkların Teşhisi Sürecinde Sakıncalar Nelerdir?


 Psikolojik hastalıkların tanısı
konulmak istenirken bazı kişiler hayatlarında olan olumsuzlukları doktorlara anlatmak için son derece çekingen davranmaktadır. Kimse hayatına 2 dakika önce girip tüm hayatını sorgulayan insanlara güvenir? Bu sebepten hasta bireyler sorunları karşısında biraz kendilerini geri çekmektedirler. Bu sakıncalar;
Toplum içerisinde damgalanma olarak adlandırılabilir. Kişinin yaşadığı olumsuz durumların başkaları tarafından konuşulması ve kişinin dışlanması oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. İzolasyon açısından da çok sakıncalı olabilir. Bireye karşı yapılan davranışlar, fısıldaşmalar ile bireye güvensizlik hissi vermeniz durumunda kişi kendini soyutlar ve uzaklaşır. Kolay ve basit olan hastalıklar çok fazla aksilikler yaşandığı takdirde kötü sonuçlar doğurabilir. Kolay atlatılabilen bu hastalık daha zor atlatılabilir. Çok basit sorunlar bu hastalığın sebebi olabilir buna dikkat etmelisiniz. Örneğin akşam içtiğiniz kahve sebebiyle uyuyamamanız gibi. Bu tür hastalıkların tedavisi için hastanın pozitif yönlerine yönelmeliyiz.