Psikoloğa Gitme Vaktini Gösteren 5 Durum
Psikoloğa Gitme Vaktini Gösteren 5 Durum
Psikoloğa gitme vaktini gösteren 5 durum neler olduğu her zaman çok merak edilir. Sizler için bu yazımızda a dan z ye kadar dikkat edilmesi gereken her adımı en detayları ile anlatacağız.
Psikoloğa Gitme Zamanının Geldiğini Gösteren 5 Durum
Psikoloğa gitme vaktini gösteren 5 durum neler sorusunun yanıtı bilinirse istenen sonuç ona göre daha iyi olacaktır.
- Yardım İhtiyacı
Başa çıkmakta zorlanılan ya da akıllardan atılamayan durumlar olduğunu fark ettiğinizde psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğu anlaşılabilir. Hayat düz bir çizgide lineer olarak ilerlemediğini aslına bakılacak olursa bilmek gerekir. Bazen inişli-çıkışlı, çukurlu-tepeli bir yapısı olması ile dikkatleri çeker. Bu süreçler içerisinde iniyoruz, kimi zaman çıkıyoruz bilinir. Bazen hayat yolunun her ne kadar olmasını istemesek bile kendine özel bu yapısı ilerlemesi kolay olmadığı gözleniyor. Karşımıza istemeden de olsa çıkan zorluklarla bazen oldukça iyi başa çıkmak zor oluyor ama çıkıyoruz. Bu başa çıkabilme durumunda çevremiz, ailemiz gibi kaynaklarımız istemesek bile her an bize yardımcı olabiliyor. Bazı anlarda ise, bazı durumlarla kendi başımıza herhangi profesyonel ya da daha uzman bir yardım olmadan başa çıkmaya çalışırken zorlanmak gözlenebilir. Bu gibi anlar içerisinde çok zorlandığımızı fark ettiğimizde psikoterapi gibi yardımlar ile beraber psikolojik destek almak bize yardımcı olacak anlardandır. Bu şekilde alacağımız genel olarak profesyonel destek bize zorluklarla yeni başa çıkma teknikleri gibi adımları bizlere öğretirken iç kaynaklarımıza sarılmamız için de yardımcı olması ile ön planda olur.
- İşlevsellikte Düşme
Günlük hayatımızda meydana gelen işlevselliğinizin düştüğünü görüldüğü anlarda psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunu anlamanız gerekir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bazen zorlayıcı durumlar olması ya da zorlayıcı duygular hissedilmesi ön planda olur. Bu gibi durumlar ile karşılaşmak her ne kadar istenmese bile bazı anlarda bazen bizim günlük hayattaki motivasyonumuzu buna paralel olarak etkinliğimizi etkileyebiliyor ve hatta günlük rutinlerimizde aksama yaşanmasına neden olabilir. Kendinize birkaç soru sormanızı bu anlarda önerdikleri bilinir. Eskiden hoşunuza giderek yaptığınız ve bunlardan zevk aldığınız bir aktivitenin son zamanlarda hiç ilginizi çekmediğini son zamanlar içerisinde sizler de fark ediyor musunuz? Arkadaşlarınız ile beraber buluşacağınızı duyduğunuzda evden hiç dışarı çıkmak istemediğiniz gibi anlar sizlerde de oluyor mu? Çalışırken ya da bir iş ile ilgilenirken birçok işi yerine getirmede aksamalar yaşadığınız, eskiden hızlıca bitirdiğiniz işleri bu süreçler içerisinde incelenecek olduğu zaman çok uzun süreler harcayarak tamamlıyor musunuz? Aslına bakılacak olursa motivasyonunuz eskiye göre çok mu aşağılarda kalıyor? Bu sorulara eğer sizler de her birine evet yanıtı verdiyseniz günlük rutinlerinizdeki işlevselliğinizde değişmeler meydana geliyor olduğunu ön plana almak gerekir. Bu durumda sizler de yardım almalısınız
- Yargılanmadan İletişim
Yaşadıklarınızı ya da bu süreçleri çerisinde hislerinizi yargılanmaktan korkmadan anlatabileceğiniz birine ihtiyaç duyduğunuz anlar olabilir ve ilk iş psikoloğa gitmek size iyi gelebilir. Yaşadığınız her türlü zorluklarla başa çıkmadaki en önemli kaynaklarımızdan biri de çevremiz ile bunlar arasında meydana gelen çevremizle kurduğumuz iletişimdir. Zorlayıcı olarak yer alan anlar yaşadığımız zamanlarda bizi yargılamadan dinleyebilecek ve anlayabilecek birine ihtiyaç duymamız bilinen gerçekler arasında yer alır. Çevrenizde her şeyi ile sorunsuz olarak güvendiğiniz ve kendinizi rahat hissedebileceğiniz biri var ise bu süreç içerisinde yaşadığınız duyguları ve iç dünyanızda hislerinizi onunla paylaşmak size iyi gelecektir. Eğer böyle birisi yoksa destek kesinlik ile şart olacaktır.