Premenstrual Sendrom (Adet Öncesi Sendrom)

Sağlıklı olan her kadın her ay düzenli bir şekilde adet görmektedirler. Adet, kadınların hamile kalabilmesi için önemli bir durumdur. Her ay kadınlar da yumurta oluşmaktadır. Adet, bir miktar kanın vücutta atılması durumu olarak bilinmektedir. Bu döngü her ay tekrarlamaktadır. Adet kanı kesinlikle pis kan değildir. Vücuda fazla gelen kanın atılması durumudur. Kadınlar da adet öncesi dönemler de sinirlilik, gerginlik, depresyon gibi durumlar görülebilmektedir. Bu duruma ise premenstrual sendrom adı verilmektedir. Bu sendrom kadınların adet dönemi öncesin de oluşmakta olan bir durumdur. Bu sendrom kadınların fiziksel sağlıklarını ve davranışlarını etkileyebilmektedir. Bu sendrom ruh hali değişikliği olarak da bilinmektedir. Bu sendrom sırasında bazı belirtiler olmaktadır. Bu belirtiler; göğüslerin hassaslaşması, çok fazla yemek yemek istemek, fazla öfkelenmek ve depresyon gibi durumlardır. Bu sendrom birçok kadın da rastlanmaktadır. Bu sendrom sadece bir kerelik bir durum değildir ve sürekli tekrarlayabilmektedir. Ama yaşanılan duygular değişiklik gösterebilmektedir. Bu sendrom kadınlar adet göndermeden en az 5 gün önce başlamaktadır. Adet dönemi başladığı zaman da ise sona erer. Neden gerçekleştiği bilinmemektedir. Cinsellik ve adet hormonlarının birleşmesi sonucun da oluştuğu tahmin edilmektedir. Bu sendromun neden olduğu tam olarak bilinmediği için bir tedavisi de bulunmamaktadır. Ama doktora danışıldığı zaman sendromların daha kolay geçebilmesi için bir seferlik ya da daha fazla ilaç tedavisi başlatabilir.

Premenstrual Belirtileri

Kadınlar her ay düzenli bir şekil de adet döngüsü görmektedirler. Birçok kadın ise adet döngüsünden bir hafta öncesi kadar bir süre de sendrom yaşamaktadır. Bu sendrom kadınların duygu ve düşüncelerini etkileyebilmektedir. Ayrıca bu sendromun birçok belirtisi de bulunmaktadır. Bazı Premenstrual belirtileri şunlardır:

  1. Sürekli halsizlik durumu
  2. Uyku düzeninin bozulması ve uyku problemi
  3. Yemek yeme problemi, iştahsızlık
  4. Çok gergin ve sinirli olmak
  5. Duygusal ve her şeye alınabilmek
  6. Depresif ruh hallerine bürünme ve ağlama krizlerine girmek
  7. Yalnızlık hissine bürünmek ve ilgisiz kalmak korkusu
  8. Hiçbir şeye odaklanamama ve dikkat dağınıklığı

PMS Nasıl Atlatılır?

Birçok kişi pms nasıl atlatılır sorusunun cevabını araştırmakta ve merak etmektedir. Premenstrual sendrom kadınların adet dönemleri öncesinde oluşmakta olan ruh hali değişikliği sendromudur. Adet döneminden belirli bir süre öncesin de oluşmakta olan bir durumdur. Bu sendrom adet başlangıcına kadar devam etmektedir. Kadınların birçoğu da bu sendrom görülmektedir. Bu sendrom da kadınlar çok depresif olmaktadırlar. Bu sendrom depresyon hastalığı ile birebir belirtiler göstermektedir. Bu belirtiler; uyku düzeninin bozulması, yemek yeme düzeninin bozulması, sinirlilik gibi belirtilerdir. Bu sendromu atlatabilmek için stresten uzak durulmalıdır. Ayrıca evde yapılabildiği kadar egzersiz yapılmalı, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli, vücut dinlendirilmeli ve bol bol temiz hava alınmalıdır.

PMS Sendromu Bitkisel Tedavi

Kadınlar da adet öncesi süreç de oluşmakta olan sendroma premenstrual sendrom adı verilmektedir. Bu sendrom sürecin de kadınların ruh halleri değişime uğramaktadır. Bu sendromu en kısa süre de atlatabilmek için kadınlar stresten ve gerginlikten uzak durmaları gerekmektedir. Ayrıca PMS sendromu bitkisel tedavi de bulunmaktadır. Bu tedaviler şu şekildedir.

  1. Yer elması yemek: Adet sancısı gibi durumlarda da yer elması etkili olmaktadır. Bu sendrom da tüketilmesi kadınları bir nebze rahatlatmaktadır.
  2. Papatya çayı içmek: Papatya çayının rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden sendrom sürecin de içilmesi kadınları rahatlatmaktadır.
  3. Çuha çiçeği yağı: Bu yağ birçok ağrıyı dindirmekte ve ruh hali değişimlerine iyi gelmektedir.