Lityum Tedavisinin Yan Etkileri

Psikolojik hastalıklar da lityum tedavisi uygulanmaktadır. Lityum tedavisi 1871 yılın da keşfedilmiş bir tedavidir. Psikolojik hataların duygu değişimleri çok sık olmaktadır. Lityum tedavisi de duygu değişimlerini dengelemeye yarayan bir tedavi yöntemidir. Lityum aynı zaman da birçok psikolojik hastalığın ilaçlarında da bulunmaktadır. Lityum sinir sistemini etkilemekte olan bir ilaçtır. Lityum tedavisi genel olarak depresyon, bipolar, borderline hastalıkları tedavilerin de kullanılmayı tercih edilmektedir. Bu hastalıklar da çok sık kullanılmaktadır ama daha birçok psikolojik hastalığın tedavisin de kullanılabilmektedir. İntihara meyilli olan kişilere sık olarak lityum tedavisi uygulanmaktadır. Lityum tedavisi sadece psikolojik rahatsızlıklar da değil fiziksel rahatsızlıklar da kullanılabilmektedir. Lityum tedavisinin yan etkileri bulunmaktadır. Bu yüzden de kesinlikle doktor kontrolün de yapılması gereken bir tedavi yöntemidir. Çünkü lityum tedavisi kişinin sinir sistemini etkilemekte olan bir tedavidir. Aynı zaman da düzenli kullanım olmaz ise bağımlılık yapabilmektedir. Bu yüzden kesinlikle bir doktor kontrolün de yapılması gereken bir tedavidir. Lityum tedavisinin bazı yan etkileri şunlardır:

  1. Genel olarak lityum tedavisi kullanmakta olan hastalar yan etki ile karşılaşmamaktadır.
  2. Susuzluk yaratabilir. Bu yüzden lityum tedavisi olurken bol bol su tüketilmelidir.
  3. Sık sık idrara çıkartabilir.
  4. Eller de ve vücutta titremeler yapabilir.
  5. Kilo artışı sağlayabilir ve kişiyi halsiz yapabilir.
  6. Yüzde ve vücutta sivilce, siyah nokta ve akne oluşumunu arttırabilir.

Lityum Zehirlenmesi Belirtileri

Lityum tedavisi birçok psikolojik hastalığının tedavisin de sık olarak kullanılmakta olan bir tedavi türüdür. Bu tedavi kişinin sinir sistemini kontrol etmekte ve ani duygu değişimlerini kontrol etmektedir. Lityum tedavisinin her tedavi gibi yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkilerden biri ise lityum zehirlenmesidir. Bazı lityum zehirlenmesi belirtileri şunlardır:

  1. Kişi de bulantı durumu görülür.
  2. Zehirlenme yaşayan kişi, sürekli olarak kusma durumunda olur.
  3. Şiddetli karın ağrısı durumu oluşur.
  4. Sürekli olarak ishal durumu oluşmaktadır.
  5. Baş ağrısı ve baş dönmeleri meydana gelir.
  6. Eller de ve vücutta titremeler meydana gelir.
  7. Ateş yükselmesi meydana gelir.

Lityum Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Duygu durumu bozuklukları için lityum tedavisi uygulanmaktadır. Sürekli olarak duygu durumu içerisinde olunmasına duygu durum bozukluğu denilmektedir. Bu duruma sahip olan kişiler genelde psikolojik rahatsızlığı bulunan kişilerdir. Duygu durum bozukluğu yaşayan kişiler çok mutlu oldukları zaman da birden ağlamaya başlayabilirler ya da ağlarlarken birden kahkaha atmaya başlayabilirler. Bu durum çok kötü bir durumdur. Bu rahatsızlıklar genel olarak genç yaşlar da rastlanmaktadır. Travmalar sonucun da meydana gelmektedir. Bu rahatsızlıklar için lityum tedavisi tavsiye edilmektedir. Birçok kişi lityum tedavisi ne kadar sürer sorusunu merak etmektedir. Lityum tedavileri kişilere bağlı olarak genel de iki veya üç hafta sürmektedir. Kişi de olumlu gelişmeler olur ise tedavi bırakılır. Ama tedavi etki etmez ise bir süre daha lityum tedavisine devam edilir.

Lithuril Aninden Bırakmak

Psikolojik rahatsızlıklar da lityum tedavisi uygulanmaktadır. Lityum tedavisin de ise lithuril ilacı kullanılmaktadır. Bu ilaç kişinin sinir sistemini düzenlemekte ve onarmaktadır. Yani kişi de oluşmuş olan duygu bozukluklarını düzenlemektedir. Bu tedavi ve ilaç kesinlikle doktor kontrolün de kullanılması gereken bir tedavidir. Eğer doktor kontrolün de kullanılmaz ise rahatsızlığı olan kişiler de birçok yan etki yaratabilir. Bu yan etkiler de sinir sistemini ciddi bir şekil de etkileyebilir. Lithuridil aniden bırakmak kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Doktor kontrolün de bırakılması gerekmektedir.