İlaçsız İyileşme Sağlanabilen Ruhsal Rahatsızlıklar

Psikoloji; zihin problemleri ile kafasal rahatsızlık ve problemlerin tespit ve muayeneleriyle çalışan bir tıp alanıdır. Psikolojik iyileşmenin amacı, bireylerin akıl ve ruh sağlığının sağlanması ile zihinsel rahatsızlık ve problemlerin muayenesinin yapılmasıdır. Muayeneden elde edilecek netice yalnızca yapılan şeylere bağlı kalmamaz. Muayeneden güzel neticeler kapılabilmesi için, birey ile doktor tarafı içerisinde kuvvetli bir bağ kurulması bu hastalıkta çok önemlidir. Psikolojik yöntem; psikoloji doktorları, klinikteki hekimler, zihinsel danışmanlar, hasta bakıcılardan meydana gelen bir iyileşme çabasının hep birlikte uyumlu çabalamasıyla yapılır.

Psikolojik Rahatsızlık Ne Manaya Gelmektedir?

Psikolojik rahatsızlıklar; his, fikir, hareket gibi yerlerde meydana gelen ve bireylerin hayat seviyesini ve çevresel, işsel, sosyal becerilerini azaltan problemlerdir. Ruhsal sağlığın korunması ve rahatsızlıkların iyileşme aşaması güzel ve iyi bir hayatı yanında bulundurur. Örnek olarak;

Şizofreni ve aynı düzlemde rahatsızlıklar

Sanrılı rahatsızlık

Ruhsal problem

Duygusal rahatsızlık

Yaygın fobi

OKB

Tik

Anksiyete Rahatsızlığı Ne Manaya Gelir?

Anksiyete rahatsızlığı, esasında bir çeşit problemin ortak ismidir. Bu problemin içinde; yaygın halde ruhsal rahatsızlık, sosyal anksiyete problemi, panik ataklık, ayrılma durumu rahatsızlığı, bir takım fobiler gibi birden fazla hastalık bulunmaktadır. Anksiyete; endişe, tedirginlik, stres gibi manalara bürünmektedir. Bireyin bir hal, bir durum, bir mekan, vücutsal bir istek, gelecekle ilgili kötü bir plan üzerine katı şekilde hissetmesi durumudur. Birey hem bu endişe yapan halle karşı karşıya kalınca katı bir sorun yaşar, hem de bir zaman sonra bu sorunu tekrar hissetmemek için endişe yapan hal, mekan ve bireylerden mesafeli kalmaya çalışır. Böylelikle hem katı endişeden acı çekmiş olur, hem de yaşamı mühim seviyede daralır, hareketliliğini ve hayat iyiliği azalır. Bu problemin muayenesinde farklı bazı merhemler ve psikolojik yollar yapılmaktadır.

Yöntemi Bulunmayan Psikolojik Rahatsızlıklar Nelerdir?

Zihinsel problemler; bireyin hissettiği durumlar, etraftaki koşullar ve doğuştan gelen yatkınlığın uyumu ile beraber meydana gelmektedir. Ruhsal problemler natural yapılı ve zihinsel kişilikli şekilde meydana gelebilmektedir. Natural yapılı rahatsızlıklar, bünyesel bir rahatsızlık, kalıtımsal uyumsuzluk gibi sebeplerle meydana gelen problemlerdir. Zihinsel yapılı rahatsızlıklar ise, içinde olan doğal/vücutsal/hormonsal bir uyuşmazlık meydana gelmeden, kişinin his, fikir ve hareketleri içinde sorunu izleyen problemlerdir.

Psikolojik muayenede mühim olan şahıssa uyan bir iyileşme yolu yapmaktır. Bu nedenle kişilerin yaşam güzellikleri çoğalarak artar, çevresel, çalışmasal ve halksal hareketlerini düzenler. Kalıcı iyileşme bulunmayan bir takım psikiyatrik sorunlar bulunur, fakat uygun tedavilerle bu rahatsızlıklarım belirtileri en aza indirgenerek kişilerin halkla olan uyumu gerçekleştirilebilir, hayat güzellikleri yükselebilir, toplumsal etkileşim problemleri giderilebilir. Psikolojide meselenin doğru yapılaması iyileşme üzerine fazla etkilidir. Problemin sebebi açıklanmalı ve buna göre iyileşme yapılmalıdır. Ruhsal rahatsızlıklar sebep olduğu herkesçe kabul edilen anksiyete çeşitleri şu şekilde söylenebilir:

Doğal yıkımlar (heyelan, sel, tsunami)

Canlıların kendi kendine meydana getirdiği travmalar (kavga, tartışma, saldırı)

Araba çarpışmaları (iş, yol)

Hiç umulmadık yaşam yitirmeler

Çok aşırı bir dönüşü olmayan probleme yakalanma

İnsanlar arasında zihinsel travmaya sebep olan meseleler çok sık görülür. Çalışmalar her iki ya da üç insandan tekinin bu tür meselelerde yaşamında en az bir defa karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Zihinsel travmayla tanışma ihtimali insanlar arasında eşit oranda olmamaktadır. Suç seviyesinin aşırı olduğu muhitlerde hayatını devam ettiren kişiler, diğer ruhsal problemi ya da alkol-madde bağımlılığı bulunanlar, askerler, bekçiler, itfaiye mesleği işi yapanlar ürkütücü durumlarla daha fazla karşı karşıta gelebilirler.