Farkında Olunmayan 4 Depresyon İşareti
Farkında Olunmayan 4 Depresyon İşareti
Depresyon duygu bozukluğu olarak bilinmekte olan psikolojik bir hastalıktır. Bu psikolojik hastalık kişi de sürekli ilgi ve moral kaybına neden olmaktadır. Bu psikolojik hastalık kişi de davranış ve düşünceleri direk olarak etkilemektedir. Ayrıca sadece psikolojik değil fiziksel sorunlar da ortaya çıkarabilmektedir. Bu hastalığa sahip olan kişiler yaptıkları hiçbir şeyden keyif almazlar ve isteksiz bir şekil de yaparlar. Yaşamlarından hiçbir zevk almadan yaşarlar. Depresyon önemsenmesi gereken önemli bir durumdur. Ayrıca depresyonun tedavisi de bulunmaktadır. Depresyon hastalığına sahip olan kişilere psikoterapi ya da ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Psikoterapi, kişinin duygu ve düşünceleri dengelemek için yapılmakta olan rahatlatıcı bir terapidir. Depresyonun aşamaları bulunmaktadır. Bu aşamalar; hafif depresyon, orta depresyon ve ağır depresyon olarak bilinmektedir. Ağır depresyon dönemini yaşayan kişiler çok zor zamanlar geçirmektedirler. Bu kişiler genel olarak hayattan ve yaşamadan zevk alamazlar. Bu durum da ise intihara meyilli olurlar. Depresyonun neden meydana geldiği sebebi bilinmemektedir. Ama kalıtsal bir durum olduğu düşünülmektedir. Depresyonu önleyebilmek için kişi stres ve öfke kontrolünü yapmayı bilmesi gerekmektedir. Ayrıca depresyonun belirtileri de bulunmaktadır. Bu belirtiler; uyku bozukluğu, sürekli moral bozukluğu ve ağlama isteği, yeme-içme konusunda iştahsızlık veya daha fazla yeme isteği, kaygı ve stres gibi belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtileri taşıyan kişiler mutlaka psikoloji bölümün de uzman bir doktora danışarak tedavi olması gerekmektedir. Ayrıca depresyon da olan kişiler bu durumu fark edemeyebilmektedir. Depresyon bazı işaretler verebilmektedir. Farkında olunmayan 4 depresyon işareti şunlardır:
- Kişinin ruh halinin sürekli olarak değişiyor olması
- Kişi sürekli yaptığı işleri yapmaz istemez ve isteksiz olur
- Durduk yere gülmeye başlayabilir
- Kişi kararsızlaşmaya başlar
Majör Depresyon
Depresyon kişinin ruh halinin ve davranışlarının değişme durumudur. Bu durum bir psikolojik hastalık olarak da tanımlanmaktadır. Depresyon ruhsal çöküntü olarak da bilinmektedir. Depresyon dönemin de olan bir kişi psikolojik açıdan çöküntü yaşamaktadır. Kişi her zaman yapmakta olduğu şeyleri yapmak istemez ve her şeye karşı isteksiz olur. Depresyon önemsenmesi gereken önemli bir durumdur. Kişi en ufak depresyon belirtisi taşıyor ise mutlaka uzman bir doktora danışmalı ve tedavi olmalıdır. Depresyonun çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan biri ise majör depresyon olarak bilinmektedir. Majör depresyon, en zor geçmekte ve en ağır olan depresyon dönemidir.
Majör Depresyon Belirtileri
Majör depresyon belirtileri belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler şunlardır:
- Gün içerisinde üzgün ve depresif hissetme
- Günlük yaşam da daha az hareket etme ve isteksizlik
- Kişi kilosunun artması ve azalması
- Uyku bozukluğu durumu
- Bedenen yorulma ve halsiz hissetme
- Sürekli ağlama isteği ve mutsuz olma
- Hayattan zevk alamama ve her şeye karşı isteksiz olma
Depresyon İyileşmezse Ne Olur?
Depresyon psikolojik bir hastalık çeşididir. Bu hastalık çok zor geçmekte olan ve kişiyi çok kötü bir duruma sokmakta olan bir durumdur. Depresyon önemsenmesi gereken önemli bir durumdur. Bir kişi depresyon belirtileri taşıyor ise mutlaka bir doktora danışmalı ve tedaviye başlamalıdır. Birçok kişi depresyon iyileşmezse ne olur sorusunu sormaktadır. Depresyonun dönemleri bulunmaktadır. Bu dönemler hafif depresyon ile başlamaktadır. En son dönem ise ağır depresyondur. Ağır depresyon da olan kişiler çok fazla stres yaptıkları ve kaygılandıkları için kalp, tansiyon şeker gibi hastalıkların başlangıcını başlatabilirler. Ayrıca depresyon da olan kişiler intihara meyilli kişilerdir. Depresyon dönemleri ölümle bile sonuçlanabilmektedir.