En Yaygın Psikolojik Hastalıklar

Ruh hastalığını etkilemekte olan psikolojik hastalıklar bulunmaktadır. Psikolojik hastalıklar, kişilerin duygu ve düşüncelerini etkileyerek hareketlerine yansıtmaktadır. Psikolojik hastalığı bulunan kişiler travmalar yaşamış veya kalıtsal psikolojisi bulunan kişilerdir. Dünya çapın da çok sayı da psikolojik hastalık bulunmaktadır. Psikolojik rahatsızlıklar önemsenmesi gereken durumlardır. Bir kişi de herhangi bir belirti var ise uzman bir doktora danışılmalı ve tedavi olunmalıdır. Psikolojik hastalıklar tedavi edilmediği sürece ilerleme yapabilmektedirler. En yaygın psikolojik hastalıklar şunlardır:

  1. Depresyon: Ülkemiz de ve dünya çapın da en çok görülmekte olan psikolojik rahatsızlıklardan biridir. Depresyon, kişinin duygu ve düşüncelerini olumsuz etkilemektedir. Depresyon dönemin de olan kişiler hayattan ve yaşamaktan zevk alamamaktadırlar. Bu nedenle bu hastalığa sahip kişiler genel de intihara meyilli olmaktadırlar. En belirgin belirtisi ise moral bozukluğu ve üzgün olmaktır.
  2. Obsesif- kompulsif bozukluk: Bu hastalığa sahip kişiler istenmeyen düşünceleri sürekli olarak düşünmekte ve bu durumu kafaya takmaktadır. Bu hastalığa sahip kişiler belirli bir duruma sürekli olarak takıntı haline getirmektedirler. Örneğin temizlik takıntısı, cinsel takıntı gibi şeyleri sürekli düşünmektedir. Bu hastalığa tedavi olarak psikoterapi uygulanmaktadır.
  3. Travma Sonrası Stres Bozukluğu: İnsanların yaşadıkları bir olay ve bu olay kişinin hayatını etkiliyor ise bu duruma travma adı verilmektedir. Travmalar; trafik kazaları, sevilen birini kaybetme, depremler gibi olaylardır. Bu durum ruhsal bir hastalık olarak bilinmektedir.
  4. Bipolar Bozukluk: Sürekli ve ani bir şekil de duygu değişikliğine bipolar adı verilmektedir. Kişi kendini çok iyi hissederken kısa bir süre içerisin de çok üzgün de olabilmektedir. Depresyonun bir üst seviyesi olarak da bilinmektedir. Nedeni tam olarak ne olduğu bilinmemektedir. Ama çevresel faktörlerin etkili olduğu düşünülmektedir. Bu hastalığa tedavisi genel olarak psiko terapidir.
  5. Anksiyete Bozukluğu: Bu hastalık gelecek hakkında şüphe ve kaygı duyma hastalığıdır. Bu hastalığa sahip olan kişiler gelecek hakkında çok olumsuz düşünmektedirler. Hiçbir şekil de hayata pozitif bakmamakta ve intihara meyilli olmaktadırlar.

İyileşmeyen Psikolojik Hastalıklar

Günümüz de ülkemiz de hatta dünya çapın da birçok sayı da psikolojik hastalık bulunmaktadır. Bu psikolojik rahatsızlıklar insanların duygu ve düşüncelerini etkilemekte olan hastalıklardır. Psikolojik hastalıkların temel nedenleri hiçbir şekil de bilinmemektedir. Psikolojik hastalıklarda travmalar ve çevresel faktörler çok etkili olmaktadır. Psikolojik hastalıklarda genel olarak psikoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Psikoterapi, kişinin aklında ki duygu ve düşüncelerini dengelemekte olan rahatlatıcı bir terapi türüdür. Psikoterapiler bazı ağır dönemler yaşayan hastalar da antidepresanlar ile desteklenmektedir. Ama bazı hastalıklar da tedaviler etkili olmamaktadır. İyileşmeyen psikolojik hastalıklar da bulunmaktadır. Bunlardan biri şizofrenliktir. Şizofrenlik, olmayan şeyleri varmış gibi görme ve duyma durumudur. Şizofren hastalığına sahip kişiler kafalarının içinde başkalarının seslerini duymaktadırlar. Bu durum da kişilerin psikolojilerini çok kötü bir şekil de etkilemektedir.

Psikolojik Hastalık İsimleri

Çok sayı da psikolojik hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların kendilerine özgü isimleri de bulunmaktadır. Psikolojik hastalık isimleri şunlardır:

  1. Depresyon,
  2. Sosyal Fobi,
  3. Anksiyete bozukluğu
  4. Obsesif- kompulsif bozukluk
  5. Bipolar bozukluk
  6. Travma sonrası stres bozukluğu
  7. Panik bozukluğu

Sıradışı Psikolojik Hastalıklar

Günümüz de birçok psikolojik hastalık mevcuttur. Bu psikolojik hastalıklar kişilerin hareketlerine bile etki etmekte olan rahatsızlıklardır. Sıradışı psikolojik hastalıklar da bulunmaktadır. Bu hastalıkların bazılarının isimleri şunlardır:

  1. Erotomani
  2. Alice harikalar diyarı sendromu
  3. Yabancı el sendromu
  4. Stocholm sendromu
  5. Lima sendromu
  6. Qasisimodo sendromu