Depresyon Bipolar Bozukluğa Dönüşür Mü?
Depresyon Bipolar Bozukluğa Dönüşür Mü?
Depresyon, sürekli üzüntü ve bunalım halin de olma durumudur. Depresyon dönemin de olan kişiler sürekli üzgün olmakta ve sürekli ağlamak istemektedirler. İlgisiz kalan kişiler depresyona çok kolay bir şekil de girebilmektedirler. Depresyon önemsenmeyecek bir durum değildir. Depresyon psikolojik bir hastalıktır ve tedavisi bulunmaktadır. Depresyonun aşamaları bulunmaktadır. Bu aşamalar; hafif depresyon, orta depresyon ve ağır depresyondur. Ağır depresyon dönemi geçiren kişiler intihara meyilli olmaktadırlar. Bu yüzden depresyon tedavi olması gereken bir rahatsızlıktır. Depresyon tedavisi olarak psikoterapi uygulanmaktadır. Psikoterapi, kişinin duygularının dengelenmesidir. Ağır depresyon dönemi geçirenlere ilaç tedavisi de uygulanabilmektedir.
Depresyon gibi bipolar bozukluk da psikolojik bir hastalıktır. Bipolar bozukluk, sürekli olarak duygu değişimi içerisin de olma hastalığıdır. Bu hastalığın atak dönemleri de bulunmaktadır. Atak dönemlerin de kişiler birçok duygu değişimi yaşamaktadırlar. Bu duygu değişimleri kişilerin psikolojilerini çok kötü bir hale getirmektedir. Bipolar bozukluğun atak dönemlerine mâni atak adı da verilmektedir. Mâni atak dönemin de kişiler, sürekli para harcamak isterler, uyku düzenleri bozulur, sürekli ağlamak isterler ya da sürekli gülmek isterler, çok fazla hareketli ve enerjik olurlar, sürekli huzursuz hissederler. Ayrıca birçok kişi depresyon bipolar bozukluğa dönüşür mü? Sorusunu merak etmekte ve araştırmaktadır. Depresyon döneminde de bipolar bozuklukta da atak dönemleri bulunmaktadır. Bu hastalıklar çok benzer hastalıklardır. Ama bipolar bozukluk depresyonun bir üst aşamasıdır. Depresyon döneminin fazlalığı bipolar bozukluğa dönüşebilmektedir. Bu yüzden depresyonlar önemsenmeli ve tedavi olunmalıdır.
Kronik Depresyon Belirtileri
Depresyon, sürekli üzgün ve stresli bir durumda olma durumudur. Depresyon hastalığının çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlerden biri ise kronik depresyondur. Kronik depresyon dönemi aynı temel depresyon gibidir. Fakat ağır depresyon döneminden daha zor bir dönemdir ve sürekli olarak tekrarlamaktadır. Bu yüzden de adı kronik depresyondur. Kronik depresyona sahip olan kişiler genel olarak intihara meyilli olan kişilerdir. Bu kişiler hayattan ve yaptıkları hiçbir şeyden zevk alamazlar. Bazı kronik depresyon belirtileri şunlardır:
- Kronik depresyon döneminde ki kişi her zaman kendini değersiz ve ilgisiz hisseder.
- Her zaman boşluk hissi yaşarlar ve çok depresif olurlar.
- Yaptıkları hiçbir şeyden zevk alamazlar ve çok isteksizdirler.
- Yeme düzenleri bozulur ve iştahsızlık artar.
- Kişi çok sık güven kaybı yaşar ve çevresindeki insanları kaybeder.
Ağır Depresyon Belirtileri Nelerdir?
Depresyon bir tür psikolojik rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık kişilerin yaşama heveslerini düşürmektedir. Depresyon rahatsızlığına sahip olan kişiler hayata her zaman negatif bakmakta ve hiçbir türlü olumlu düşünememektedirler. Bu yüzden de depresyon rahatsızlığına sahip olan kişilerin geneli sosyal hayatlarına fazla vakit ayırmazlar. Kendilerini her zaman yalnızlığa adarlar. Depresyonun aşamaları da bulunmaktadır. Bu aşamalar; hafif depresyon, orta depresyon ve ağır depresyon dönemleridir. Ağır depresyon dönemleri kişileri her zaman zorlamaktadır ve çok zor dönemlerdir. Birçok kişi ise ağır depresyon belirtileri nelerdir sorusunu sormaktadır. Bazı ağır depresyon belirtileri şunlardır:
- Ağır depresyon dönemin de olan kişiler sürekli olarak kendilerine zarar vermeye çalışılar ve intihara meyilli olurlar.
- Uyku düzenleri bozulur, sürekli olarak uyumak isterler.
- Sürekli huzursuz ve stresli hissederler.
- Çok fazla stres yapıldığı için vücut bu strese reaksiyon gösterir ve vücutta ağrılar oluşur.
Bipolar Bozukluk Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Bipolar bozukluk sürekli olarak duygu değişimi rahatsızlığıdır. Bu hastalık mutlaka tedavi edilmelidir. Peki bipolar bozukluk tedavisi ne kadar sürer? Bipolar bozukluk tedavisi en az 6 ay sürmektedir.