Depresif Dönem ve Belirtileri

Hepimizin zaman zaman başına muhakkak ki psikolojik yönden savaştığımız durumlar gelmiştir. Bunlar hafif olduğu zaman daha sürede atlatılabiliniyorken uzun sürdüğü takdirde daha ciddi sonuçlarda doğurabilmektedir. Depresif dönem denilen rahatsızlık ise bipolar bozukluğunda görülen bir dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu dönem adından da belli olduğu üzere depresyon olarak da tanımlanabilir. Yalnız buradaki önemli bir kilit nokta ise depresif dönemde kişiler kendilerinin depresyona girdiğinin farkında olmayabilirler. Daha doğrusu bu dönemin yaşadıkları bir takım olaylardan veya stresten kaynaklı olduğunu düşünülerek geçici bir durum gibi algılarlar. İşte böyle düşünüldüğünde de bazen tedavi için daha geç kalırlar ve işler birden karışabilir. Kişi normalde bu dönemin daha başlarındayken bir doktora gitseydi daha hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girebilirdi. Geç kalındığı takdirde depresyonun yanında başka psikolojik rahatsızlıklarda kendini gösterebilmektedir. Bu yüzden böyle bir durum yaşadığınızda belki kısa bir süre bekleyebilirsiniz ama süreci kesinlikle uzatmamak gerekir.

Depresif Dönemde Görülen Belirtiler

Bu dönemde kişide birtakım değişiklikler gözlenmektedir. Depresif dönem ve belirtileri arasında ilk sırada kişinin sürekli olarak mutsuz ve huzursuz olduğu görülür. Geleceğe karşı endişesi bulunmakla birlikte çevresine karşıda kuşku ile bakmaktadır. Kendini üzgün hisseder ve sürekli ağlama isteği vardır. Hiç kimse tarafından değer görmediği düşüncesi sabit olmakla birlikte ortada bir sebep olmasa dahi suçluluk duygusu hissetmektedir. Her zaman severek yaptığı hobileri ile artık ilgilenmek istemezler. Bununla birlikte iştahsızlık da olur ve kilo kaybı veya kilo alımı yaşanır. Unutkanlıklar daha sık olmakla birlikte dikkat eksikliği de baş gösterir. İş hayatı varsa konulara yoğunlaşmakta zorluk çeker ve dikkat dağınıklığı başlar. Karar vermede güçlük çekme durumu yaşanır. Bütün bu saydıklarımız bu dönemde sıklıkla görülen belirtiler arasında yerini almaktadır.

Depresif Dönem ve Tedavisi

Bu dönemi yaşayan kişilerin ruh hali oldukça kötümser bir hal almaktadır. Bu durumun yaşanmasının sebepleri olarak birçok farklı etken gösterilmekle birlikte aileden gelen bir durumunda olması söz konusudur. Depresif dönemin tedavisi ise mümkün olmakla birlikte öncelikli olarak bu duruma neyin veya nelerin sebep olduğu araştırılmalı ve bulunmalıdır. Sebepler bulunduktan sonra kişinin ruh Halide göz önünde bulundurularak doğru tedavi yöntemi seçilir. Bu yöntem de çoğunlukla psikoterapi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu terapi ile birlikte ilaç tedavisi de uygulandığı takdirde rahatsızlığın azaltılması ve belirtilerin tekrardan ortaya çıkmaması hedeflenmektedir. Bu tedavi yöntemleri uygulanırken rahatsızlığı yaşayan kişiye ailesinin ve sevdiklerinin de tam destek göstermeli oldukça önemli bir durumdur.