Hangi Durumlarda Çocuğumu Psikoloğa Götürmeliyim?
Hangi Durumlarda Çocuğumu Psikoloğa Götürmeliyim?
İnsanlar hattan birçok tecrübe edinir. Bu tecrübeler insanların hayatını şekillendirir. Ayrıca bu tecrübeler insanın mutlu ya da mutsuz bir hayat seçeneği de sunabilir. Böyle zamanlar da ise psikoloğa ihtiyaç duyulmaktadır. Psikolog ise, insanlar da duyu ve düşünceleri geliştirmesin de etkili bir destektir. Psikologlar insanların duygu ve düşüncelerine destek olup tanı koyarlar. Bu tanıya göre insanlara ilaçlar veya terapiler yaparlar. Psikoloğa genel olarak insanlar yaşadıkları travmalar sonrasın da oluşan zihinsel hastalılar için gitmektedirler. Bu hastalıklar insanlara bazı belirtiler vermektedir. Bu belirtiler; uyku düzeninin bozulması, yemek yeme düzeninin bozulması, moralin bozulması, düşüncelere dalma, sürekli boşluk hissi gibi belirtilerdir. Bu belirtileri taşıyan kişiler destek alabilmek için psikoloğa gitmektedirler. Psikoloji de erken tanı çok önem taşımaktadır. Çünkü psikolojik bir hastalı ilerlemeden müdahale edilir ise hastalığın ilerlemesi durdurulabilir. Hatta tedavi edilebilir. Bu yüzden herhangi bir belirti bulunan kişiler en kısa süre içerisin de uzman bir doktora danışıp, tedavi olmaları gerekmektedir. Çocuklar da psikolojik hastalıklardan etkilenebilmektedir. Birçok ebeveyn hangi durumlarda çocuğumu psikoloğa götürmeliyim sorusunun cevabını merak etmek de ve araştırmaktadır. Çocukluk zamanların da çocuğun psikoloji çok önemlidir. Çünkü çocukluk zamanların da yaşanılan travmalar bir ömrü boyu insana psikolojik hastalık olarak kalabilmektedir. Çocuklar gelişim zamanların da psikoloğa götürmelidir. Böylelikle çocuğun gelişiminin normal olduğu ya da anormal olduğu öğrenilebilmektedir. Gelişim için psikoloğa giden çocuklar 5 ayrı dallar da incelenmektedir. Bu dallar; dil, fiziksel, sosyal duygusal, hareket ve zekâ gelişimidir. Ayrıca çocuklar da davranış bozuklukları gözlemleniyor ise mutlaka psikoloğa götürülmelidir. Bu davranış bozuklukları; aşırı sinirlilik ve saldırganlık, uyku düzeni bozulması, yalan söylemek vb. Davranışlardır. Bu davranışlar psikolojik bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu yüzden mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Aile ve sosyal çevre de yaşanan sorunlar da çocukların psikolojisi çok etkilemektedir. Çocuklara aile ve sosyal çevre de yaşanan sorunlar travma olarak kalabilmektedir. Bu yüzden herhangi bir çevresel faktör sorun olduğun da çocukla ilgilenmeli ya da psikoloğa götürülmelidir.
Pedagog Nedir?
Birçok kişi pedagog nedir sorusunu sıkça sormaktadır. Pedagog, 0-12 yaş grubu arası çocukların duygusal ve zihinsel düşüncelerini değerlendirmesini yapan kişiye verilen bir isimdir. Çocuk da oluşmakta ve gelişmekte olan sosyal çevre sorunlarına psikolojik olarak danışmanlık yapan kişidir. Çocuklara danışmanlık yaparak çözüm üretmektedir. Çocukların herhangi bir sorunun da veya sıkıntısın da pedagoglar ebeveynlere yardımcı olmaktadır. Çocuğun sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmesine ve sosyal faktörlerden etkilenmemesine yardımcı olurlar. Pedagog olan kişiler olumlu tutum sergilemektedirler ve her zaman yüksek motivasyon sahibi olmaktadırlar. Böylelikle çocukların psikolojilerine çok iyi gelmektedirler. Ayrıca çocukların stresleriyle ve sorunlarıyla en iyi şekil de ilgilenebilmekte ve çözümler üretebilmektedirler.
Psikolojisi Bozulmuş Çocuğu Nasıl Anlarız?
Birçok ebeveyn psikolojisi bozulmuş çocuğu nasıl anlarız sorusunu sormaktadır. Çocuklar psikolojik olarak çok hassastırlar. Bu yüzden çevrelerinde oluşan sorunlar, psikolojilerini etkileyebilmektedir. Çocuklar arkadaşları ile yaşadıkları problemler veya evdeki sorunlardan dolayı psikolojilerini etkilenebilmektedir. Böyle durumlar da ise çok normalden daha fazla içe kapanık olmakta ve konuşmamaya başlamaktadırlar. Bazı çocuklar ise sakin kalmak yerine, fazla sinirlenmekte ve saldırgan olmaktadırlar.
Çocuğu Psikoloğa Gitmeye İkna Etmek
Birçok ebeveyn çocuğu psikoloğa gitmeye ikna etmek konusun da zorluk çekmektedir. Çocuklara psikologlar hastane ortamı gibi gösterilmemelidir. Hastane ortamı gibi gösterilince çocuklar korkmaktadır. Bu yüzden psikologlar oyun ortamı gibi anlatılmalıdır. Böylelikle çocuklar gitme konusunda zorluk çıkarmayacaktır.