Uyumak vücudu fiziksel ve zihinsel açıdan dinlenmesine yardımcı olmaktadır. Yetişkin bir insan günde ortalama 7 saat uyuması gerekmektedir. Bebekler de ise bu süre en az 12 saat olmalıdır. Uyku konusun da birtakım problemler olabilmektedir. Günümüz de birçok kişi uyku konusun da zorluk çekmektedir. Uyku problemi önemli sağlık sorunlarından biri olarak bilinmektedir. Uyku problemi her yaş grubun da görülebilmektedir. Uyku problemi çok uzun süreler sürebilmektedir. Bu durum da kişilerin sağlığına zarar verebilmektedir. Uyku problemi birçok hastalığı beraberin de getirebilmektedir. Bu hatalıklar diyabet, tansiyon, depresyon, kalp krizi gibi hastalıklardır. Uykusuzluk probleminin bazı türleri de bulunmaktadır. Bu türler; uykuya dalma sorunu, heyecan ve stresten uyuyamamak, kronik uykusuzluk, uyku apnesi, narkolepsi vb. Birçok problemdir. Bir kişinin uyku sorunun olduğu anlaşılması için 1 ay süre tanımlanmalıdır. Kişi 1 aydan uzun bir süre uyku problemi çekiyor ise doktora başvurmalıdır. Doktor genellikle kişiye uyku ilacı tedavisi uygulamaktadır. Uyku hapları insanın uykuya dalmalarını ve uykularını sürdürmelerini sağlamakta olan ilaçlardır. Uyku hapları genel de reçeteler ile satın alınabilmektedir. Ama bazı uyku ilaçları reçetesiz olarak satın alınabilmektedir. 2021 yılı reçetesiz uyku ilaçları şunlardır:

  1. Unisom Uyku İlacı: En çok tercih edilmekte olan uyku haplarından biridir. Bu uyku ilacı kullandıktan sonra hiçbir şekil de bağımlılık yapmamaktadır. Bu uyku hapı diğer uyku haplarına oranla daha az yan etkiye sahiptir. 25 mg lık bir ilaçtır.
  2. Citoles Uyku İlacı: Citoles uyku ilacı aslında bir çeşit antideprasan ilacıdır. Sakinleştirici olduğu için uyku hapı olarak da satılabilmektedir.
  3. Desyrel Uyku İlacı: Bu uyku ilacı da bir çeşit antidepresandır. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi ile uyku hapı olarak da çok sık tercih edilmektedir.
  4. Largactil Uyku İlacı: Bu uyku hapı etkili bir haptır. Aynı zaman da bu hap ağrı sorununu da geçirmektedir.

En İyi Uyku İlacı

Uyku sorunun en temel nedeni ise psikolojidir. Psikoloji kişilerin uykularının düzenini bozmakta etkili bir faktördür. Uyumak insanın vücudunu ve zihnini dinlendirmektedir. Bu yüzden bir insanın uyuması sağlığı açısından çok önem taşımaktadır. Birçok kişi de uyku problemi ve düzensizlikleri bulunmaktadır. Uyuyama sorunu kişiyi agresif ve mutsuz yapabilmektedir. Bu durum da depresyonun başlangıcı olarak bilinmektedir. Bu yüzden bu sorunları yaşayan kişiler en kısa süre içerisinde doktora danışmalı ve tedavi görmelidir. Tedaviler genel olarak uyku ilacı şeklindedir. En iyi uyku ilacı; Amiptrilin, opipramol, mianserin, ilaçlarıdır. Bu ilaçlar uyku sorunu yaşayan kişilere çok olumlu etkiler verdiği için çok sık tercih edilmekte olan ilaçlardır.

Yeşil Reçete ile Satılan Uyku İlaçları

Çoğu kişi uyku problemi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu yüzden de çözümlerini uyku ilaçlarıyla bulmaya çalışmaktadırlar. Ama her uyku ilacı isteğe göre alınamamaktadır. Reçetesiz satılmakta olan uyku ilaçları bulunmaktadır. Fakat bu ilaçlar pek de faydalı ve olumlu etki veren ilaçlar olduğu söylenmemektedir. Yeşil reçete ile satılan uyku ilaçları daha etkili uyku ilaçlarıdır. Bu ilaçlar doktor kontrolün de verilmekte olan ilaçlardır. Bu ilaçları alabilmek için kişi üzerin de birtakım testler yapılmaktadır. Testler de herhangi bir sorun çıkmaz ise kişiye ilaçlar yazılmaktadır.

Unisom Uyku İlacı Kaç Lira?

Birçok kişi unisom uyku ilacı kaç lira sorusunu sormaktadır. Unisom uyku ilacı reçetesiz olarak satılmakta olan bir uyku hapıdır. Fiyatı ise 6 TL gibi az bir miktardır.